Sponsors

Het programma komt tot stand dankzij de bijdrage/ medewerking van:

Europees Biologisch Keurmerk

Biologisch voedsel is onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden geproduceerd. Zonder kunstmest, fungiciden, pesticiden en andere chemisch-synthetische hulpmiddelen. Dierenwelzijn is het sleutelwoord voor de biologische veehouder. Alle dieren in de biologische veehouderij hebben veel buitenruimte. Ook houden ze hun snavel en staart, die hebben ze immers niet voor niets gekregen. Ze eten biologisch voer en krijgen géén genetisch gemanipuleerde soja. Dieren in de biologische landbouw bouwen een natuurlijke weerstand op tegen ziekten. Medicijnen zijn dan nauwelijks nodig. Een gezonde, vruchtbare bodem is het allerbelangrijkst voor een biologische teler, want die levert gezonde producten op. De teler kiest voor gewassen die passen bij de natuurlijke omstandigheden van het bedrijf. Dan hoef je geen gif te spuiten of met kunstmest te werken. Waar mogelijk helpt de teler de natuur een handje, bijvoorbeeld met nestgelegenheid en houtwallen voor vogels en andere nuttige dieren. Daar wordt het landschap ook nog eens aantrekkelijker van.  Als het biologisch keurmerk op de verpakking staat, weet je zeker dat je een biologisch kwaliteitsproduct in handen hebt.

Ede Foodstad

In de regio rond Ede zijn talloze redenen voor een Foodvisie te noemen. De landbouwhistorie, de aanwezigheid van Wageningen UR en veel foodbedrijven zoals Nizo Food Research. Door gezamenlijk te focussen op food ontstaan op foodgebied verbindingen en ontmoetingen, die van onschatbare waarde zijn. Het bedrijfsleven is enthousiast over de visie van de gemeente en wil zich en elkaar door het thema Food versterken. Benieuwd naar Foodontwikkelingen in Ede? Lees dan de advertorial in het Financieel Dagblad (pdf).

Waarom Food?

Food leidt tot een verdere versterking van de economische en sociaal-maatschappelijke kracht van Ede. We ontwikkelden een Foodvisie die, door kennis en innovatie, economie en maatschappij met elkaar verbindt. Het zorgt voor een breed maatschappelijk draagvlak voor alle sociaal-maatschappelijke en economische ambities. Kennis en innovatie zijn hierin de verbindende schakel. De kern van deze visie is: ‘De vraag is niet wat Ede kan doen met food, maar wat food doet voor Ede’. In deze visie staat de gemeente Ede niet alleen. Onze foodpartners, van bedrijfsleven tot de buurthuizen, van lokale producenten tot kennisinstellingen staan erachter en ieder geeft er een eigen inkleuring aan.

Foodvisie

Met een duidelijke visie op Food kiezen wij ervoor ons te onderscheiden op de (inter)nationale kaart. Zo zijn we herkenbaar voor bedrijven, bewoners en toeristen, die kiezen voor Ede. En om overheid, bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen op één thema te verbinden. Wij streven met de Foodvisie naar de versterking van: economie, werkgelegenheid en het woon-, werk- en leefklimaat.

 

 

 

HANOS

Een internationale horeca groothandel voor alle horecabenodigdheden culinaire inspiratie en kennis onder één dak. Een plek waar ambacht en gastronomie samenkomen. In 1975 opende de allereerste HANOS groothandel zijn deuren: HANOS Apeldoorn. Sinds deze opening is HANOS uitgegroeid tot een totaalgroothandelsorganisatie met zeventien vestigingen in Nederland en met twee vestigingen in België.

Rabobank

De Rabobank wil bijdragen aan het (meer) duurzaam voeden van de wereld, door het economische succes van klanten te faciliteren en de vitaliteit van de gemeenschappen waarin klanten actief zijn te verbeteren. Dat doen we door het bieden van  toegang tot kennis, financiering en netwerken.

We richten ons op de thema’s  duurzaam gebruik van grondstoffen, het beperken van voedselverspilling en het stimuleren van vitaliteit. Voor agrariërs richten wij ons op het behouden van de rentabiliteit en onze leading position op het gebied van food en agri in de wereld.

 

SIER Disposables

Sier Disposables is dé specialist in decoratieve disposables voor de horeca en grootverbruik. Sier Disposables levert een compleet en groot assortiment aan rietjes, tonicstampers, prikkers, ijsversiering, bestek, foodpresentaties en decoratieve kunststof disposables. Stuk voor stuk perfect van kwaliteit.  Daarnaast zijn we constant op zoek naar verrassende, eigentijdse en milieuvriendelijke producten. Een groot deel van ons assortiment bestaat uit biologisch afbreekbare artikelen. Veel artikelen zijn gemaakt van hout of bamboe. U herkent onze eco friendly producten aan ons ‘think green’ logo.

Uk & K0

Jong geleerd is oud gedaan!

Kinderen die al jong plezier beleven aan bewegen en genieten van gezond voedsel, zullen later ook eerder sporten, gezond en gevarieerd eten en een gezondere levensstijl aanhouden. Uk & Ko Kinderdagverblijven onderscheidt zich door gezonde voeding en veel bewegen met alle ukken.

Voedingsbeleid

Het voedingsbeleid van Uk & Ko Kinderdagverblijven is er op gericht dat ieder kind voldoende en verantwoorde voedingsmiddelen krijgt. Het voedingsbeleid is tot stand gekomen met inachtneming van de adviezen die door het consultatiebureau en diëtiste gegeven worden. Het voedingsbeleid is gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum en de voor ieder wel bekende schijf van 5. Er wordt minimaal gebruik gemaakt van toegevoegde suikers om zodoende de ouders / verzorgers de keus te laten hun kind(eren) te wennen aan suikers. Er wordt aandacht besteed aan het gebruik van goede vetten en het minimaal gebruiken van kleurstoffen en zout. Samen met de ukken de keuken in om iets overheerlijks te maken wat tegelijkertijd gezond is, is elke keer weer een welkome activiteit.

Uk & Ko ontvangt al drie jaar op een rij het Oké Vignet Gezonde Voeding van de Stichting Kind & Voeding.

 

W&G Brinkhorst al 60 jaar dé specialist in kip, kalkoen, wild en gevogelte

Inspirerend vakmanschap en de beste producten voor foodprofessionals en voor de professionele keuken. Dat vindt u bij W&G Brinkhorst, poeliers van huis uit. Ons familiebedrijf voorziet al 60 jaar in smaak en ideeën, duidelijke productinformatie, strakke levering en voorraadmanagement. Ervaar zelf het gemak van maatwerk voor uw keuken. 

In 1954 begon onze vader Brinkhorst als kleine poelierszaak op het Museumplein in Ede. Vers seizoenswild was zijn handelsmerk. Net als persoonlijk contact en plezierig zakendoen. Inmiddels is W&G Brinkhorst dé specialist op het gebied van gevogelte, wild én daarvan bereide producten als exclusieve wildhammen en patés. Ons bedrijf is tegenwoordig gevestigd in De Klomp, midden in de Foodvalley. De topkwaliteit producten, het persoonlijk contact en het plezierige zakendoen zijn altijd gebleven. Dat zit gewoon in onze genen.

Wij leveren aan horeca, zorg, maaltijdproducent en cateraar. W&G is van alle markten thuis. Van eetcafé tot sterrenrestaurant. Met ons assortiment zet de horeca zichzelf op de kaart. Smakelijk en snel. In de zorg waardeert men ons aanbod in alle dieetvarianten, allergeenvrij en afgestemd op maaltijdverstrekkingen in de instellingen. Maaltijdproducenten combineren naar hartenlust met onze producten. En de cateraar ervaart naast de kwaliteit ook het gemak dat wij bieden hebben.

Uitgekiend assortiment, advies van vakmensen. Onze vakmensen vertalen de nationale en internationale trends graag voor u en voor de consument. Smaakvol en snel. Met duidelijke informatie. Dat ziet u terug in een uitgekiend wildassortiment, verpakkingen op maat, korte levertijd en ambachtelijke topkwaliteit.