Koken met sterren in Nederland

Zondag 1 oktober, 20.00 uur: Ants on a shrimp

Het Deense restaurant Noma, een van de beste restaurants ter wereld, gaat gedurende 6 weken in Japan een restaurant uitbaten. De Nederlandse documentairemaker Maurice Dekkers filmt dit culinaire experiment van dichtbij. Hoe maak je in 6 weken tijd een menu dat bestaat uit 13 gangen, in een cultuur die je niet kent, in een omgeving die je vreemd is en die hetzelfde niveau moet hebben als wat je normaal serveert?

De film wordt ingeleid door Nederlands meest nieuwtijdse chef: Emile van der Staak van restaurant De nieuwe winkel in Nijmegen. Emile van der Staak kookt  met groente en zo ontstaat de ‘botanische gastronomie’. In de oudste stad van Nederland is zo een hele nieuwe keuken ontstaan, die zo veel mogelijk voortkomt uit de natuur.

Chefkok Emile van der Staak zal op zondag 1 oktober een inleiding verzorgen op de film.

Prijs; 10 euro

 

Emile van der Staak